Cabernet Franc
Cabernet Franc je jemnejší príbuzný známeho Cabernet Sauvignonu. V Bulharsku z neho vznikajú elegantné červené vína s vôňou čerešní, fialiek a korenia.
Víno Cabernet Franc je harmonické, s hladkými trieslovinami a príjemnou dĺžkou. Skvelo sa hodí k divine, hydine a cestovinám. Je to víno s jemnou eleganciou a ušľachtilým charakterom.
Zobrazených 1–9 z 13 výsledkovZoradené podľa ceny: od najnižšej po najvyššiu
-

Raynoff Horse Valley Cabernet Franc 2023
€6,90VypredanéPlné, ovocné červené víno z vinárstva Raynoff, vyrobené zo 100 % odrody Cabernet Franc.
Má intenzívnu tmavofialovú farbu, vôňu zrelých lesných plodov s dominantnou čučoriedkou a jemný dotyk čierneho korenia.
Chuť je hladká, harmonická a dlhotrvajúca, so zamatovými trieslovinami.Podávajte pri teplote 17 – 19 °C.
-

Katarzyna Estate Callisto Bio Cabernet Sauvignon x Cabernet Franc 2021
€7,90VypredanéKatarzyna Estate Callisto Cabernet Sauvignon x Cabernet Franc je elegantné červené víno s intenzívnou rubínovou farbou.
Vôňa kombinuje tóny červeného a čierneho ovocia, korenia, údeného duba a červeného korenia.
Chuť je harmonická, šťavnatá a plná s dlhým, zamatovým záverom.
Podávajte pri 16–18 °C k červeným mäsám, cestovinám alebo vyzretým syrom. -

Raynoff Horse Valley Reserve 2020
€8,50VypredanéElegantné červené víno z vinárstva Rynoff, vytvorené z odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc.
Má intenzívnu rubínovo-fialovú farbu, vôňu čerešní, malín a lesných plodov, jemne doplnenú tónmi vanilky a korenia.
Chuť je harmonická, plná, so zamatovými trieslovinami a dlhým, ovocno-korenistým záverom.
Víno zrelo 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch a 10 mesiacov vo fľaši.Ideálne k divine, hovädziemu mäsu a vyzretým syrom.
Podávajte pri teplote 17–19 °C.
-

Chateau Burgozone Cabernet Franc 2021
€11,30Pridať do košíkaCabernet Franc z vinárstva Burgozone pochádza z menej známej odrody Cabernet, ktorá je bežná na Loire a v Bordeaux.
Analýza DNA ukázala, že Cabernet Franc pochádza z baskickej oblasti a je rodičom Cabernet Sauvignon (spolu so Sauvignon Blanc), Merlot a Carmenère.
Cabernet Franc je autentický a divoký ako neopracovaný diamant a ukrýva v sebe rozmanité chute a jemné taníny pre znalcov komplexných vín. Červené ovocie, korenie, zemité tóny a koža.
Víno je vhodné k vegetariánskym, ale aj ku grilovaným pokrmom. Mierne vychladené si zachováva svoje arómy a dodáva sviežosť a eleganciu. -

Terra Tangra Rose Mavrud x Cabernet Franc 2022
€12,50VypredanéTerra Tangra Rosé Mavrud x Cabernet Franc je bulharské ružové víno s lososovou farbou a sviežou chuťou.
Kombinácia miestnej odrody Mavrud a francúzskeho Cabernet Franc prináša elegantné rosé v štýle Provence.
Perfektné k šalátom, rybám či letnému posedeniu.Odporúčame, aby bolo víno dostatočne vychladené na 8-10 °C.
-

Yamantievs Cabernet Franc Grand Reserve 2020
€13,70Pridať do košíka -

Terra Tangra Yatrus Cabernet Franc x Malbec 2016
€14,50Pridať do košíkaTerra Tangra Yatrus Cabernet Franc x Malbec je prémiové bulharské červené víno s jedinečnou hĺbkou a eleganciou.
Má tmavú rubínovú farbu, vôňu čierneho ríbezle, lesných plodov a vanilky.
Chuť je bohatá, plná a harmonická s dlhým korenistým záverom.Víno zrelo 14 mesiacov v nových francúzskych dubových sudoch.
Perfektne sa hodí k hovädziemu mäsu, divine a vyzretým syrom.
-

Katarzyna Estate Le Voyage Cabernet Franc x Syrah 2022
€18,50Pridať do košíkaKatarzyna Estate Le Voyage Cabernet Franc x Syrah je elegantné bulharské červené víno s fialovo-rubínovou farbou.
V aróme sa spájajú tóny červeného a čierneho ovocia, korenia a francúzskeho duba.
Chuť je plná, šťavnatá, s dlhou dochuťou a dokonale vyváženou štruktúrou.
Podávajte pri 18–20 °C k červeným mäsám, vyzretým syrom alebo pikantným jedlám. -

Katarzyna Estate Seven Grapes 2023
€20,30VypredanéKatarzyna Estate Seven Grapes je mimoriadne červené víno typu cuvée zo siedmich odrôd:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec, Tempranillo, Cabernet Franc a Mavrud.
Má výraznú purpurovo červenú farbu, vôňu zrelých červených a čiernych plodov, čokolády, kávy a korenia.
Chuť je plná, harmonická a zamatová, s dlhým a zapamätateľným záverom.
Výborne sa hodí k vyzretým syrom, cestovinám a delikátnym mäsovým jedlám.Podávajte pri 18–20 °C.







