Bulharsko
Zobrazených 46–54 z 189 výsledkovZoradené podľa ceny: od najnižšej po najvyššiu
-

Chateau Burgozone Fort Sauvignon Blanc 2024
€8,40Pridať do košíkaSauvignon Blanc zo série Fort kombinuje klasiku Loiry s modernizmom Nového Zélandu.
Víno je vyrobené z ručne zbieraného hrozna, ktoré zvýrazňuje elegantné a svieže arómy citrusov a exotického ovocia. Ideálne ako aperitív a najlepšia voľba k šalátom, vegetariánskym a rybím pokrmom. -

Chateau Burgozone Fort Chardonnay x Tamyanka 2024
€8,40Pridať do košíkaCuvée Chardonnay & Tamyanka zo série Fort je zmesou najznámejšej a najpoužívanejšej odrody Chardonnay a jednej z najstarších bulharských bielych odrôd – Tamyanky. Víno sa vyrába z ručne zbieraného hrozna a je výbušnou zmesou tropického ovocia, citrusov, tónov hrozna a bielych kvetov. Jemné ovocné arómy sú precízne a príjemne vyvážené , čo dodáva vínu veľkú sviežosť. Ideálne ako aperitív, k vegetariánskym a rybím jedlám, dezertom a vyzretým syrom.
-

Chateau Burgozone Fort Viognier 2024
€8,40Pridať do košíkaViognier zo série Fort vinárstva Burgozone od „popredného bulharského výrobcu viognieru.
Podľa anglického odborníka na víno Oza Clarka patrí Viognier z tohto vinárstva medzi 6 najlepších na svete.
Rozmarná odroda, ktorá sa vyskytuje v podunajských kopcoch v podobných podmienkach ako severná Rona,
sa zbiera ručne a je charakteristická vôňou bieleho ovocia a citrusov.
Toto aromatické a plné víno je ideálnym aperitívom a doplnkom k exotickým jedlám a rybám. -

Chateau Burgozone Fort Pinot Noir 2023
€8,40Pridať do košíkaPinot Noir zo série Fort je ľahké, elegantné a svieže červené víno z najcennejšej francúzskej odrody hrozna. Ručne zbierané hrozno poskytuje jemný výraz červeného a čierneho ovocia s ľahkými tónmi vanilky a cédra. Ako sa hovorí, Rulandské modré je najbelšie z červených vín, a preto sa môže podávať mierne vychladené k hydine a vegetariánskym jedlám alebo k pizzi a špagetám.
-

Chateau Burgozone Fort Mersy Merlot x Syrah 2022
€8,40Pridať do košíkaMersy zo série Fort je cuvée odrôd Merlot a Syrah, ručne zbierané, s nízkymi výnosmi, z viníc pozdĺž Dunaja, neďaleko mesta Oriachovo. Syrah je základom vína s vôňou čierneho ovocia a korenia, zatiaľ čo Merlot ju zjemňuje a prehlbuje.
Dobre sa hodí ku korenistým jedlám a grilovaným mäsám a syrom. -

Raynoff Horse Valley Reserve 2020
€8,50VypredanéElegantné červené víno z vinárstva Rynoff, vytvorené z odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc.
Má intenzívnu rubínovo-fialovú farbu, vôňu čerešní, malín a lesných plodov, jemne doplnenú tónmi vanilky a korenia.
Chuť je harmonická, plná, so zamatovými trieslovinami a dlhým, ovocno-korenistým záverom.
Víno zrelo 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch a 10 mesiacov vo fľaši.Ideálne k divine, hovädziemu mäsu a vyzretým syrom.
Podávajte pri teplote 17–19 °C.
-

Zagreus Winery Tiara White Mavrud 2024
€8,50Pridať do košíkaZagreus Tiara White Mavrud je unikátne bulharské biele víno vyrobené z modré odrody Mavrud.
Pomocou techniky blanc de noirs vzniká jemné, svieže víno so slámovo žltou farbou, arómou zeleného jablka, hrušiek a kvetín a harmonickou, elegantnou chuťou.Ideálne k ľahkým jedlám, šalátom či rybám.
-

Midalidare 42/25 White Cuvée 2024
€8,50Pridať do košíkaMidalidare 42/25 White je bulharské cuvée co spája Chardonnay × Viognier × Sauvignon Blanc.
Slamovo-svetlá farba s medeným zábleskom, vôňa jablka, hrušky, citróna a červeného grepu, biele kvety a jemná vanilka z dubového kvasenia Sauvignon Blanc.
V chuti ľahké, svieže, minerálne, s elegantným citrusovo-olejovým dozvukom.Servírujte 9–13 °C.
Skvelo sa hodí k morským plodom, rybám, hydine, rizotu, ľahkým šalátom a stredne zrelým syrom.
-

Midalidare Estate 42/25 Syrah x Cabernet Sauvignon 2023
€8,50Pridať do košíkaMidalidare Estate 42/25 Syrah × Cabernet Sauvignon je prémiové bulharské červené víno z oblasti PGI Trácka nížina,
ktoré spája šťavnatosť Syrahu s noblesou Cabernet Sauvignonu.
Má sýto rubínovú farbu s fialovými odleskami a vôňu plnú čerešní, čučoriedok a ostružín, doplnenú o čokoládu, vanilku a jemný dymový tón dubu.
V chuti je víno plné, hladké a harmonické, s jemnými trieslovinami a dlhým korenistým záverom.Ideálne k grilovanému mäsu, cestovinám, musake a stredne tvrdým syrom.
Podávajte pri 16–18 °C







