Midalidare Estate
Zobrazuje sa všetkych 9 výsledkov
-
Zľava!
Midalidare Estate 42/25 Chardonnay x Viognier x Sauvignon Blanc 2019
€7,9042/25 Chardonnay, Viognier a Sauvignon Blanc odhaľuje krásne vône žltého jablka, zrelej hrušky, šťavnatého citróna a červeného grapefruitu, ktoré sú obohatené sviežimi kvetinovými tónmi bielych kvetov a elegantným vanilkovým nádychom, ktorý je výsledkom dubovej fermentácie. V ústach je víno ľahké, svieže a minerálne, dokonale vyvážené s výraznou chuťou zrelého ovocia, broskyňových kvetov a dubových tónov. Minerálny, stredne dlhý záver sa končí olejovou citrusovou dochuťou.
Skvelé ako aperitív alebo v kombinácii s hydinou, rybami, morskými plodmi, zeleninou. Výborne sa hodí k rybiemu rizotu alebo ryži s ľahkou krémovou omáčkou. Pizza a cestoviny s kuracím mäsom a zeleninou, grilované kuracie mäso so zeleninou, grilované ryby, najmä mastné ryby, ako sú sardinky a makrely. S čerstvým šalátom alebo zeleninovým pyré, šalátmi s kuracím mäsom, rybou, šunkou alebo syrom.Postup prípravy
Zber 42/25 Chardonnay & Viognier & Sauvignon Blanc prebieha skoro ráno. Začína sa skorým septembrovým Chardonnay. Sauvignon Blanc nasleduje v polovici septembra a Viognier v druhej polovici septembra. Hrozno sa zbiera ručne a prepravuje sa v debnách s hmotnosťou 10-12 kg.Zozbierané hrozno sa okamžite prevezie a 24 hodín sa chladí v chladničke. Pri spracovaní a triedení Chardonnay vo vinici sa lisujú celé strapce.
Viognier a Sauvignon Blanc sa triedia ručne v dvoch fázach: najprv sa triedia celé strapce a po odzrnení sa vykonáva druhé triedenie hrozna. Po vylisovaní sa Viognier a Sauvignon Blanc namočia za studena, aby do hroznovej šťavy prenikli vône zo šupky. Hrozno sa potom jemne lisuje do nádrží z nehrdzavejúcej ocele. Pridaniu kvasiniek predchádza niekoľkodňové čistenie. Chardonnay vstupuje do fermentácie priamo bez kontaktu so šupkami. Kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote v sudoch z nehrdzavejúcej ocele pre Chardonnay a Viognier a v dubových sudoch pre Sauvignon Blanc. Po kvasení všetky tri odrody ležia na kvasných kaloch. Viognier 1 mesiac, Chardonnay 5 mesiacov a Sauvignon Blanc 6 mesiacov. Proces sa končí oddelením vína od kalov. Proces filtrácie, čírenia, miešania a plnenia do fliaš je ukončený. -
Zľava!
Midalidare Estate 42/25 Syrah x Cabernet Sauvignon 2019
€7,90Víno má rubínovočervenú farbu so svetlofialovými odtieňmi. Vôňa je intenzívna a ovocná, s tónmi čerešní, černíc a čučoriedok, obohatená o džemové tóny, čokoládu, korenie a dymový dub. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon je komplexné a vyvážené ovocné víno so stredným telom a jemnými tanínami. Mierne pikantné a šťavnaté v ústach so stredným telom a džemovitou dochuťou.
Čerstvá ovocná zmes vhodná na každú príležitosť a na rôzne jedlá. Ideálna kombinácia červené mäso, údeniny a klobásy, mäkké až stredne tvrdé syry, zeleninu a taliansku kuchyňu. 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon sa výborne hodí ku grilovanému mäsu (bravčové, kuracie, jahňacie, králik) s grilovanou zeleninou a omáčkou zo sušených paradajok s cesnakom, k pečeným fazuľovým alebo ryžovým jedlám s cuketou a paradajkami, k musake (mäsovej alebo vegetariánskej), najmä k baklažánu, pizze, lasagniam a cestovinám so syrom alebo ľahkým mäsom.
Výrobný proces
Zber 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon sa uskutočňuje v druhej polovici októbra v skorých ranných hodinách. Hrozno sa zbiera ručne a prepravuje sa v debnách s hmotnosťou 10-12 kg. Po 24-hodinovom chladení sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najskôr sa vytriedia celé trsy a po ich vytriedení sa vykoná druhé triedenie. Jemne vybrané hrozno sa gravitačným spôsobom posiela do fermentačných nádob z nehrdzavejúcej ocele, ktorých tvar pripomína otvorenú drevenú vaňu, špeciálne navrhnutú spoločnosťou Midalidare. Namáčanie za studena prebieha pri kontrolovanej teplote, aby sa zo šupky získalo maximum farby a chuti ovocia. Jemné zahrievanie predchádza zavedeniu kvasiniek a následnému pomalému kvaseniu pri kontrolovanej teplote. Následne sa uskutoční macerácia. Víno sa potom z fermentora vypustí a časť zmesi sa nechá vyzrieť v 2 až 3 roky starých 225-litrových sudoch z francúzskeho duba (barikových sudoch). 42/25 Syrah & Cabernet Sauvignon čiastočne zreje minimálne 10 mesiacov. Hrubá filtrácia, miešanie a plnenie do fliaš ukončia proces. -
Zľava!
Midalidare Estate Carpe Diem White 2019
€8,90Víno je cuvée odrôd Sauvignon Blanc, Chardonnay a Semillon. Má jasnú žltozelenú farbu. Zvodné tóny sladkej limetky, grapefruitu a čerstvo pokosenej trávy. Viacvrstvová štruktúra. Carpe Diem White má vynikajúcu vyváženosť s prevažujúcou citrónovou chuťou, bylinnými nuansami a minerálnymi podtónmi. Skvelé ako aperitív alebo v kombinácii s rybami, hydinou či polomäkkými syrmi. Je ideálny pre syr Havarti, kuracie mäso Pad Thai a kuracie Fajitas.
-
Midalidare Estate 42/25 Sauvignon Blanc 2019
€9,20Krásna žiarivo číra, slamovo žltá farba. Sauvignon Blanc 42/25 odhaľuje krásnu vôňu čerstvo pokosenej trávy, zeleného jablka a šťavnatého citróna, elegantne obklopenú kvetmi bazy a tónmi čerstvej žihľavy. V ústach je svieža, bylinná a ovocná, s jemnými tónmi bazového kvetu, citrusov a zeleného jablka. Víno má ľahké telo, vynikajúcu rovnováhu, stredne dlhý záver a minerálnu dochuť. Vhodné ako aperitív. Výborne sa hodí k hydine, rybám, morským plodom, zelenine a pikantným jedlám. Veľmi dobre sa hodí k ázijskej kuchyni a sushi, hráškovej polievke a jedlám s hráškovým pyré, zeleninovým mäsovým guľkám s mliečnou omáčkou, čerstvým zeleným šalátom, rybím predjedlám, cestovinám s pestom a zeleninou, špargľovým jedlám, jarným závitkom alebo slanému pečivu.
Postup prípravy
Sauvignon Blanc 42/25 sa zberá skoro ráno v prvej polovici septembra. Hrozno sa zbiera ručne v niekoľkých etapách z troch parciel a prepravuje sa v debnách s hmotnosťou 10-12 kg. Po okamžitom vychladnutí sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najlepší výber hrozna Sauvignon Blanc sa posiela gravitáciou na jemné lisovanie. Namáčanie za studena umožňuje preniknutie arómy zo šupky do hroznovej šťavy. Hrozno sa potom jemne lisuje do nádrží z nehrdzavejúcej ocele. Po niekoľkých dňoch čírenia a čistenia je čas na zavedenie kvasiniek a pomalé kvasenie pri kontrolovanej teplote. Po ukončení kvasenia sa víno ochladí a určitý čas sa uchováva na kaloch. Proces výroby vína sa ukončí filtráciou a plnením do fliaš. -
Midalidare Estate Carpe Diem Red 2020
€11,90Víno má hlbokú rubínovú farbu. A ako napovedá názov Carpe Diem, s týmto vínom si naozaj užijete deň. Veľmi zaujímavú chuť a vôňu poskytuje zmes Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec a Syrah. Vôňa je plná zrelých čerešní, bobuľového ovocia a ríbezlí s jemným dymovým záverom. V chuti je plné, s jemnými tanínmi a krásnou ovocnou chuťou, ktorá vyúsťuje do veľmi dlhého záveru. Jednoducho “Carpe diem”.
-
Midalidare Estate Silver Angel 2019
€12,50Strieborný anjel žiari slamovožltou farbou s jemnými zelenkavými tónmi. Intenzívny bylinný Sauvignon Blanc s tónmi zeleného korenia – medového cesnaku, žihľavy, čerstvo pokosenej trávy, umocnený citrusovou vôňou citróna, limetky a marakuje. Svieže, svieže víno so strednou štruktúrou a vynikajúcou rovnováhou medzi kyselinkou a telom. V chuti dominujú citrusové a bylinné tóny, záver je dlhý a chladný s pretrvávajúcou a nezabudnuteľnou dochuťou. Víno je skvelou voľbou ku grilovaným rybám, najmä k tučným rybám, ako sú sardinky a makrely. Grécke a mexické jedlá a iné jedlá s čerstvou chuťou s avokádom, paradajkami, zelenou cibuľkou a olivami.
-
Midalidare Estate Cabernet Sauvignon x Petit Verdot 2020
€14,80Víno má hlbokú, živú, sýto rubínovú farbu. Intenzívna korenistá vôňa s tónmi čierneho a zeleného korenia, obklopená mravenčivými ovocnými vôňami brusníc, egreša, zelenej kávy, červenej čerešne a jemným nádychom eukalyptu. Midalidare Cabernet Sauvignon & Petit Verdot je silné, veľmi korenisté víno s plným telom a silnými tanínami. V chuti dominuje zrelé bobuľové ovocie a elegantný dub. Záver je korenistý s dlhou sviežou dochuťou.
Výborne sa hodí k červenému mäsu a divine, grilovanému mäsu so zeleninou, dusenému hovädziemu mäsu, pečenému jahňaciemu mäsu, dobre vyzretým syrom (napríklad Stilton).Výrobný postup
Zber sa uskutočňuje skoro ráno. Ručne zozbierané hrozno sa balí do 10-12 kg vriec. Po 24 hodinách chladenia sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najskôr sa vytriedia celé trsy a po ich vytriedení sa vykoná druhé triedenie. Jemne vybrané hrozno sa dostáva do gravitačných fermentorov z nehrdzavejúcej ocele, ktorých tvar pripomína otvorenú drevenú vaňu, špeciálne navrhnutú spoločnosťou Midalidare. Tam sa pri kontrolovanej teplote namáča za studena počas 10 až 20 dní, aby sa zo šupky získalo maximum farbív a ovocnej chuti.
Jemné zahrievanie predchádza zavedeniu kvasiniek a pomalému kvaseniu počas 15-25 dní pri kontrolovanej teplote. Následne sa uskutoční macerácia. Víno sa potom vypustí z fermentora a preloží do 225-litrových francúzskych dubových sudov na zrenie. Jablčno-mliečne kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote. Midalidare Cabernet Sauvignon x Petit Verdot zreje 10 až 12 mesiacov. Hrubá filtrácia, miešanie a plnenie do fliaš ukončia proces. -
Midalidare Estate Merlot x Cabernet Franc 2020
€14,80Víno má intenzívnu tmavú rubínovú farbu so svetločervenými odleskami. Atraktívna, korenistá a ovocná vôňa s výrazným korenistým nádychom, jemným dubovým tónom a vôňou zrelých čerešní, sliviek, moruší, čučoriedok a hrozienok. Je elegantné, plné a dokonale vyvážené v ústach, s dobre integrovanými trieslovinami. V chuti má osviežujúcu vôňu zrelého bobuľového ovocia, hrozienok a aromatického korenia. Midalidare Merlot x Cabernet Franc odhaľuje veľmi dlhý, korenistý záver a nezabudnuteľnú ovocnú dochuť.
Veľmi dobre sa hodí k pečenému červenému mäsu z hovädzieho, jahňacieho, bravčového, kačacieho a hydinového mäsa. Na jedlá, ako je moriak na brusniciach, cestoviny s pečenou zeleninou, kozí syr, camembert, feta.Výrobný proces
Zber sa uskutočňuje skoro ráno. Ručne zozbierané hrozno sa balí do vriec s hmotnosťou 10-12 kg. Po 24 hodinách chladenia sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najskôr sa vytriedia celé trsy a po ich vytriedení sa vykoná druhé triedenie. Jemne vybrané hrozno sa dostáva do gravitačných fermentorov z nehrdzavejúcej ocele, ktorých tvar pripomína otvorenú drevenú vaňu, špeciálne navrhnutú spoločnosťou Midalidare. Tam sa pri kontrolovanej teplote namáča za studena počas 10 až 20 dní, aby sa zo šupky získalo maximum farbív a ovocnej chuti.
Jemné zahrievanie predchádza zavedeniu kvasiniek a pomalému kvaseniu počas 15-25 dní pri kontrolovanej teplote. Následne sa uskutoční macerácia. Víno sa potom vypustí z fermentora a preloží do 225-litrových francúzskych dubových sudov na zrenie. Jablčno-mliečne kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote. Víno Midalidare Merlot x Cabernet Franc zreje 10 až 12 mesiacov. Hrubá filtrácia, miešanie a plnenie do fliaš ukončia proces.
-
Zľava!
Midalidare Estate Carpe Diem Red Magnum 2019
€34,90Obľúbené víno tmavej rubínovej farby v 1,5l fľaši, ktoré ponúka úplne iný chuťový vnem ako klasická sedmička, pretože proces zrenia vo fľaši prebieha vo väčšom objeme iným spôsobom.
Ako napovedá názov Carpe Diem, s týmto vínom si naozaj užijete deň. Veľmi zaujímavú chuť a vôňu poskytuje zmes Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec a Syrah. Vôňa je plná zrelých čerešní, bobuľového ovocia a ríbezlí s jemným dymovým záverom. V chuti je plné, s jemnými tanínmi a krásnou ovocnou chuťou, ktorá vyúsťuje do veľmi dlhého záveru. Jednoducho “Carpe diem”. Víno sa výborne hodí ku grilovanému mäsu. Steak so zemiakmi alebo hovädzí guláš.Výrobný proces
Zber sa koná skoro ráno. Ručne zozbierané hrozno sa balí do 10-12 kg vriec. Po 24 hodinách chladenia sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najskôr sa vytriedia celé trsy a po ich vytriedení sa vykoná druhé triedenie. Jemne vybrané hrozno sa dostáva do gravitačných fermentorov z nehrdzavejúcej ocele, ktorých tvar pripomína otvorenú drevenú vaňu, špeciálne navrhnutú spoločnosťou Midalidare. Tam sa pri kontrolovanej teplote namáča za studena počas 10 až 20 dní, aby sa zo šupky získalo maximum farbív a ovocnej chuti.
Jemné zahrievanie predchádza zavedeniu kvasiniek a pomalému kvaseniu počas 15-25 dní pri kontrolovanej teplote. Následne sa uskutoční macerácia. Víno sa potom vypustí z fermentora a preloží do 225-litrových francúzskych dubových sudov na zrenie. Malolaktické kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote. Víno Carpe Diem Red zreje 6 až 10 mesiacov. Hrubá filtrácia, miešanie a plnenie do fliaš ukončia proces.