Naše vínka
Zobrazených 118–126 z 195 výsledkovSorted by price: low to high
Assenovgrad Winery
Brestovitsa Winery
Domaine Boyar
Dragomir Estate
Terra Tangra
Villa Yambol
Katarzyna Estate
Bessa Valley
Starosel Winery
Chateau Burgozone
Midalidare Estate
Damianitza Winery
Zagreus Winery
Vinivel LTD
Wine Union
Bag in Box
Doplnky
Výpredaj
Destiláty
-
Zagreus Winery Mavrud x Dimyat 2023 3l
€12,00Pridať do košíkaMavrud je typická červená odroda pro Bulharsko, ale v tomto prípade sme použili proces nazývaný „Klaret“, ktorý znamená fermentáciu vína bez slupiek hrozna, iba samotnou šťavou. Odroda Dimyat je stará bulharská biela odroda, ktorá je známa predovšetkým v Bulharsku.
Akoé je to víno? Farba je intenzívna so svetlými zlatými odtieňmi. Vôňa je ovocná a môžete vnímať tóny lipovca a akátu. Toto víno má dobrú hustotu a dlhú zaoblenú chuť, ktorá vás zaujme. Odporúčame ho podávať pri teplote 10 – 12 stupňov Celzia, aby bol plne vyniknutý jeho charakter a chuťové vlastnosti. A tu je zaujímavý tip: Skúste toto víno ochutnať neochladené. Prekvapenie, ktoré vám táto skúsenosť prinesie, stojí za to vyskúšať.
-
Yamantievs Merlot Grand Reserve 2021
€12,50Pridať do košíkaYamantievs Merlot Grand Reserve ponúka ohromujúci zážitok s intenzívnou rubínovou farbou.
V jeho vôni sa spájajú lákavé tóny slivkovej marmelády, čerstvých čerešní a korenia.
Stredne plné telo s jemnými a hladkými tanínmi zanecháva na patre jemný a ľahko pikantný dozvuk.Víno sa skvele hodí k hovädziemu mäsu, divine a chvíľam vychutnávania.
Zrelo v dubových sudoch z Francúzska po dobu 8-12 mesiacov.
Teplota servírovania: 13° – 15 °C. -
Yamantievs Cabernet Sauvignon Grand Reserve 2021
€12,50Pridať do košíkaTento výnimočný Cabernet Sauvignon Grand Reserve prichádza s nádherne tmavou rubínovo-granátovou farbou. Jeho aróma je šťavnatá s tónmi čiernych čerešní, solených bylín, sušenej arónie a čierneho ríbezľa. V chuti sa vyznačuje strednou až hustou telom s jemnou sviežosťou, šťavnatou tmavou ovocnosťou a jemnou horkou čokoládou. Je to veľmi príjemné víno s hladkými a štruktúrovanými tanínmi, ktoré ponúka intenzívnu chuť a harmonický zážitok.
Perfektne sa kombinuje s morčacím mäsom, bravčovým, jahňacím, divinou, suchými delikatesami a syrmi.
Zrenie prebiehalo 8 – 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Popis k vínu od majiteľky/sklepmistryně pani Yamantieva:
Víno ukľudňuje a hladí ducha, ukolíše starosti, oživuje radosti a rozvíri slabnúci plameň lásky. Ak ho pijeme s mierou a pomaly, fermentuje telo ako najsladšia ranná rosa…
*Sokrates: Pripravené z hrozna, ktoré nasávalo teplé slnečné lúče na juhu, víno, ktoré ponúkame, nesie časť ducha starých majstrov a v rýchlom pulze modernity dokazuje múdrosť a znalosti našich predkov.
-
Yamantievs Cabernet Franc Grand Reserve 2020
€12,50Pridať do košíkaVíno má sametovo rubínovu farbu s jemnými odleskami tehlových tónov.
Nos je diskrétny, avšak plný komplexity a elegancie, s tónmi čiernej čerešne, černíc, červeného korenia a jemného aróma orechového likéru, doplnenými o náznaky kávy.
Na patre je víno svieže a flexibilné, doplnené solídnymi kyselinami a zrelými, sametovými trieslovinami.Skvelé víno k zrelým, mäkkým a tvrdým syrom, duseným červeným mäsám, pečenej diviny, sušenému mäsu a klobásam.
Víno zrelo v dubových sudoch z Francúzska po dobu 8-12 mesiacov.
Ideálna teplota podávania: 16° – 18° C -
Yamantievs Syrah Grand Reserve 2022
€12,50Pridať do košíkaZaneste sa do hlbokého poznania s Yamantievs Syrah Grand Reserve.
Jeho hlboká purpurová farba sľubuje unikátnu chuťovú exploziu.
V nose objavíte šťavnaté tóny čierneho ovocia, jemné akcenty kakaa, sviežu mätu a pikantné korenie.
Stredne plné telo tohto vína jemne hladí vaše chuťové poháriky s dozretými táninmi a pikantným záverom.
Jeho dlhotrvajúca chuť ponúka zaujímavú paletu ovocných a korenistých tónov, ktoré vám zaručia nezabudnuteľný zážitok.Odporúčané kulinárske kombinácie: Krútacie mäso, bravčové, jahňacie, divina, sušené delikatesy, syry, rajčinová omáčka, grilované jedlá, dezerty s príchuťou škorice, čokoláda.
Zrenie: V dubových sudoch z Francúzska po dobu 8-12 mesiacov
Podávacia teplota: 13° – 15° C
-
Assenovgrad Mavrud Special Reserve 2018
€12,50Pridať do košíkaAssenovgrad Mavrud Special Reserve je prémiové červené víno s rubínovou farbou a fialovými odleskami.
Na nose sa miešajú intenzívne vône ostružín, čierneho ríbezla, tmavej čokolády a jemného korenia.
Na patre má vyváženú štruktúru s jemnou trieslovinou a dlhým záverom.
Odporúča sa k výrazným jedlám, ako sú grilované červené mäso, jahňacina alebo tradičné balkánske pokrmy.Odporúčaná teplota podávania je 18-20°C.
Víno má potenciál na archiváciu až 5-7 rokov.
-
Midalidare Estate Silver Angel 2024
€12,90Pridať do košíkaMidalidare Estate Silver Angel je elegantné bulharské biele víno zo 100 % Sauvignon Blanc.
Má slamovo žltú farbu, sviežu vôňu zrelých hrušiek, melónu a citrónu, doplnenú o tóny citrónovej trávy a kvetov bazy.
Na jazyku je harmonicky vyvážené s minerálnou dochuťou.Perfektne sa hodí k rybám, sushi, šalátom a kozím syrom.
Víno je pripravené na konzumáciu a odporúča sa vypiť do 2 rokov.
-
Midalidare Estate Cabernet Sauvignon x Petit Verdot 2023
€12,90Pridať do košíkaMidalidare Cabernet Sauvignon x Petit Verdot je silné bulharské červené víno s intenzívnou korenistou arómou a tónmi čierneho korenia, brusníc, egreša a eukalyptu.
V chuti dominuje zrelé bobuľové ovocie, elegantný dub a svieži korenistý záver.
Víno má plné telo, výrazné taníny a dlhý dozvuk.Skvele sa hodí k hovädziemu, divine, pečenému jahňaciemu i vyzretým syrom.
Zreje 12 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch.
Prémiové víno z Tráckej nížiny – ideálne na slávnostné príležitosti aj archiváciu. -
Midalidare Estate Merlot x Cabernet Franc 2023
€12,90Pridať do košíkaVíno má intenzívnu tmavú rubínovú farbu so svetločervenými odleskami. Atraktívna, korenistá a ovocná vôňa s výrazným korenistým nádychom, jemným dubovým tónom a vôňou zrelých čerešní, sliviek, moruší, čučoriedok a hrozienok. Je elegantné, plné a dokonale vyvážené v ústach, s dobre integrovanými trieslovinami. V chuti má osviežujúcu vôňu zrelého bobuľového ovocia, hrozienok a aromatického korenia. Midalidare Merlot x Cabernet Franc odhaľuje veľmi dlhý, korenistý záver a nezabudnuteľnú ovocnú dochuť.
Veľmi dobre sa hodí k pečenému červenému mäsu z hovädzieho, jahňacieho, bravčového, kačacieho a hydinového mäsa. Na jedlá, ako je moriak na brusniciach, cestoviny s pečenou zeleninou, kozí syr, camembert, feta.Výrobný proces
Zber sa uskutočňuje skoro ráno. Ručne zozbierané hrozno sa balí do vriec s hmotnosťou 10-12 kg. Po 24 hodinách chladenia sa hrozno starostlivo ručne triedi. Najskôr sa vytriedia celé trsy a po ich vytriedení sa vykoná druhé triedenie. Jemne vybrané hrozno sa dostáva do gravitačných fermentorov z nehrdzavejúcej ocele, ktorých tvar pripomína otvorenú drevenú vaňu, špeciálne navrhnutú spoločnosťou Midalidare. Tam sa pri kontrolovanej teplote namáča za studena počas 10 až 20 dní, aby sa zo šupky získalo maximum farbív a ovocnej chuti.
Jemné zahrievanie predchádza zavedeniu kvasiniek a pomalému kvaseniu počas 15-25 dní pri kontrolovanej teplote. Následne sa uskutoční macerácia. Víno sa potom vypustí z fermentora a preloží do 225-litrových francúzskych dubových sudov na zrenie. Jablčno-mliečne kvasenie prebieha pri kontrolovanej teplote. Víno Midalidare Merlot x Cabernet Franc zreje 10 až 12 mesiacov. Hrubá filtrácia, miešanie a plnenie do fliaš ukončia proces.